Egyperces

2016.11.25. 12:37

Alig járta be a világot a jótékonykodó milliárdos sörmogul híre, máris kiderült, hogy hazugság az egész

Az eredeti értesülések szerint Antonino Fernandez, a Corona vezére milliárdokat hagyott szülőfalujára.

BAMA

De sajnos a történetből csak annyi igaz, hogy a férfi meghalt.

Az első hírek szerint a milliárdos 98 évesen, augusztusban hunyt el, vagyonából pedig összesen 169 millió fontot (62 milliárd forintot) hagyott a kis falu 80 lakosára - ez azt jelenti, hogy fejenként közel 2 millió fontot (732 millió forintot) kaptak a helyiek.

A férfi 1917-ben született Cerezales del Condadóban. 12 testvére volt, családjával nagy szegénységben éltek. Fernandeznek 14 évesen abba is kellett hagynia az iskolát, mert szülei nem tudták tovább állni az oktatás költségeit. A kisfiú ezután kétkezi munkát végzett, a földeken dolgozott.

32 évesen, 1949-ben végül elhagyta a falut és Mexikóba költözött, ahol a Grupo Modelo sörüzem raktárában kapott munkát. A férfi végigjárta a ranglétra minden fokát, majd 1971-ben ő lett a cég vezérigazgatója is - nem mellesleg pedig ő segített a Coronát világmárkává tenni.

Fernandez egyébként nem csak halála után, de életében is gyakran jótékonykodott: Spanyolországban és Mexikóban is harcolt azért, hogy a fogyatékossággal élőknek munkát szerezzen - szajkózta több neves hírportál is a helyi újság, a Diario de Leon forrásaira hivatkozva.

A Mashable azonban megkereste a mogul által alapított Cerezales Alapítványt, akik tagadták a (jó) híreket. A szervezet kommunikációs igazgatója szerint Fernandez végrendeletét csak nemrégiben nyitották fel, és még nem is lehet tudni, hogy ki kapja az örökséget. Az viszont teljesen biztos, hogy nem a szülőfaluja vagy a szomszédai. A férfi néhány családtagjának ugyan van háza a faluban, de ők nem is élnek ott, csak ünnepekre látogatnak haza - nyilatkozta Lucia Alajos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva