Egyperces

2016.11.08. 15:44

Az év rohanásában menekül a leguán a rá vadászó kígyóhorda elől

Torokszorító természetvideó David Attenborough műhelyéből.

BAMA

Vasárnap adta le a BBC David Attenborough klasszikus sorozata, a Bolygónk, a Föld második évadának első epizódját, és az egyik jelenete rögtön kultikussá is vált. Ezen egy kis leguán menekül a rá vadászó kígyóhorda elől, de valami elképesztő módon.

A lábas hüllő az elején szoborrá dermedve még sikerrel veri át a csak mozgásra érzékeny szemű lábatlan hüllőt, de amikor a kígyó túl közel siklik hozzá, az idegrendszere felmondja a szolgálatot, és hanyatt-homlok menekülni kezd, nyomában egy csomó, a semmiből felbukkant plusz kígyóval. Őrületes, kalandfilmbe illő nyargalás veszi kezdetét, egy ponton úgy tűnik, a gyíknak annyi, elkapják, körbe tekerik, betemetik a kígyók – aztán csodák csodájára a leguán kiszökik a hátsó ajtón, és repeszt tovább. A szökés sziklamászással és halálugrással teljes, és a végén a gyík megmenekül. Mindezt drámai akciófilm-zene teszi drámai akciófilmmé:

— ✏️ (@MrLukeJohnston) ">2016. november 7.

Kőkemény. Egy nagyszerű ötlettől vezérelve egy Brian Grubb nevű twittelő kicserélte a zenét az NFL Primetime zenéjére, ez a verzió pedig már torokszorító helyett vicces. Elég könnyű a gyík hóna alá tojáslabdát vizionálni, és így a menekülés átalakul touchdown-hajszává:

— Brian Grubb (@briancgrubb) ">2016. november 7.

A leguán óriásit ment, a valóságban és az elképzelt amerikaifoci-meccsen is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva