Egyperces

2016.11.04. 08:58

Dermesztően nagy ez a pók, még szerencse, hogy barátságos

Ausztrália újabb szörnyet adott a világnak.

BAMA

Egy évvel ezelőtt fotózták, de csak most kezd hullámokat vetni az interneten Charlotte, az óriási vadászpók. A nyolclábút Ausztráliában, a queenslandi Barnyard Betty''s Rescue menhelyen kapták lencsevégre, és most kollektívan borzad el tőle a teljes netes közösség. Ezért:

Mint a képeken látszik, Charlotte nagy, sőt, NAGY. Az átlagos vadászpók kiterpesztett lábakkal 15 centi széles, ez óriás zöld vadászpóknak tűnik, azoknak a húsz centit is meghaladhatja a szélessége – nyilatkozta a Mashable-nek az Australian Museum arachnológusa, Graham Milledge. A menhely dolgozói nem mérték le Charlotte-ot, de nagyjából helytállónak tűnik rá a megállapított átlagméret.

Bár mindenki borzad tőle, akik találkoztak vele, azt mondják, Charlotte nagyon barátságos volt, nem ártott volna senkinek.

„Gyönyörű, nyugis pók volt, semmilyen formában nem volt agresszív, és mint a legtöbb pók, ő is csak tenni akarta a dolgát, bogarat akart enni, és békében akart élni. Nem kellett, és nem kell megölni! Szegény pókokat mindenki félreérti.”

Mi azért nem szeretnénk vele összefutni a fészerben, igaz, erre nincs is sok esélyünk, mert ez a pókfajta többnyire Kelet-Queenslandben fordul elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva