Egyperces

2016.11.30. 10:46

Egy autista fiú poharáért fogott össze az internet

A gyártó mellett rengeteg ismeretlen is segített a családnak.

BAMA

Az angliai Devonban élő Marc Carter három gyermekét látja el, egyikük a 14 éves, autista Ben. A kisfiú csak egy kék ivópohárból volt hajlandó inni, ami már igencsak ramaty állapotban volt és kezdett szétesni. A pohár viszont létfontosságú számára, hiszen nélküle egyáltalán nem vesz magához folyadékot, így pedig könnyen kiszáradhat és megbetegedhet.

Mivel ezt a fajta poharat 10 éve nem gyártják, Carter a Twitteren arra kérte az embereket, akinek van otthon fölösleges ivóflaskája, küldje el neki.

A magánakciónak óriási sikere lett, a világ minden tájáról, teljesen ismeretlenek küldtek poharakat a családnak.

— tommee tippee UK (@tommeetippee_UK) ">2016. november 23.

Az akcióba még a pohár gyártója, a Tommee Tippee is beszállt. A cég előkotorta ugyanis azt a formát, amiből Ben pohara készült és felajánlották, hogy csak a fiú számára legyártanak 500 darabot - ez a mennyiség elég lesz élete végéig.

— ITV News Tyne Tees (@itvtynetees) ">2016. november 29.

Carter nagyon hálás a támogatásért, de azt mondta, a történetnek nem kell, hogy itt vége legyen. A férfi azt szeretné, ha az ügy kapcsán elindulna egy párbeszéd az autizmusról és gondozóikról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva