Egyperces

2016.11.30. 16:06

Ezt a zseniális találmányt hajléktalanok készítik hajléktalanoknak

A detroiti nonprofit cég, a The Grommit "kabát-hálózsákja" több ezer amerikai hontalan életét teszi jobbá a hideg időkben.

BAMA

Az ügyes kis ruhadarab első ránézésre egy egyszerű kis kabát, de néhány hajtással a kabátujjakból párna lesz, és máris kész a hálózsák. Ha pedig se kabátra, se hálózsákra nincs épp szükség, az anyagot csak fogja az ember és néhány egyszerű mozdulattal magára csatolja, mint egy zsákot.

Az ötlet mögött álló vállalkozás The Empowerment Plan nevű kampánya keretében ráadásul első körben csakis hajléktalanokat alkalmaztak a varróműhelyben, így duplán is segítettek a rászorulókon: nemcsak a megélhetésüket biztosították, de a téli hideget is segítettek nekik átvészelni.

A vállalkozás 2012 óta több mint 10 ezer kabátot osztott szét az Egyesült Államokban és Kanadában, ráadásul összesen 34 egykori hajléktalannak is munkát adott. A programnak köszönhetően ezeknek az embereknek már stabil megélhetése és biztos lakóhelye van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva