Egyperces

2016.11.30. 12:16

Ezzel a káprázatos videóval nyert nívós díjat az egri egyetemista

A Green-Go rövidfilm pályázatán a versenyzőknek a természetvédelem témájában kellett kisfilmet készíteniük, szabadon választott technikával.

BAMA

Nyert a Green-Go rövidfilm pályázatán, és elhozhatta a napokban a zsűri első díját Katyina Brigitta, az Eszterházy Károly Egyetem Elektronikus ábrázolás BA szakos, képanimátor szakirányon tanuló hallgatója – számol be a Líceumi Paletta.

A pályázaton a versenyzőknek a természetvédelem témájában kellett kisfilmet készíteniük, kötetlen technikával. A pályázatnak három kategóriája volt, Brigitta a „Cselekedj természetesen” témát választotta, aminek célja: hogyan álljunk ki az Európában veszélyeztetett állatokért, európai természeti értékekért.

Brigitta úgy nyilatkozott: munkáiban mindig inspirálta az élővilág. Legszívesebben állatokat és lényeket animál, ezért örömmel vállalta a feladatot. Készített egy textúrát, ami az egész filmben jelen van valamilyen formában. Innen jött az ötlet, hogy az állatok origamiként jelenjenek meg.
Az animációban négy veszélyeztetett állat szerepel: az európai nyérc, a szajga antilop, az ibériai hiúz és a mediterrán barátfóka.

A videó végén az origami állatok papírdarabokra esnek, és szétfújja őket a szél. Az alkotó ezzel hívja fel a figyelmet arra, hogy az állatok kihalófélben vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva