Egyperces

2016.11.21. 13:25

Hónapokig zsarolták iskolatársukat, negyedmilliót szedtek ki belőle

A három fiatalkorú vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélheti a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség.

BAMA

Egy 14, egy 16 és egy 17 éves budai fiú tavaly októbere és decembere között tartotta sakkban egy társát.

A fiúk 2015. októberében először ketten kezdték a zsarolást: a 16 éves sértettnek egy találkozón azt mondták, van náluk egy kép, amelyiken dohányzik, és ha nem fizet, elküldik a fotót a családjának.

A sértett először ellenkezett, de az egyik vádlott megfenyegette és azt mondta, bármire képes, akár a fiú bátyját is bántaná. A sértett ekkor a nála lévő 5000 Ft-ot odaadta a zsarolóknak.

De ez nem volt elég nekik, pár nap múlva egy közösségi oldalon még több pénzt követeltek tőle. A fenyegetés bevált, a sértett ezután 150 ezer forint értékben többször is pénzt illetve műszaki cikkeket adott nekik.

És itt még mindig nincs vége a történetnek: a vádlottak a közösségi oldalon létrehoztak egy fiktív profilt, melynek nevében megírták a sértettnek, hogy ő ismeri a zsarolókat és egy kis pénzért cserébe le tudja őket állítani. A sértett belement a dologba, és többször is találkozott a harmadik, számára addig ismeretlen vádlottal, akinek összesen 90 ezer forintot adott át azért, hogy az megvédje őt a zsarolóktól.

Itt viszont már vége van a történetnek: az utolsó találkozónál már a nyomozók is jelen voltak és elkapták a vádlottakat.

Az ügyészség a három fiút "zsarolás bűntettével – az első- és másodrendű vádlottakat annak minősített esetével (súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével) – vádolja, és velük szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva