Egyperces

2016.11.30. 14:12

Így bontották le a pécsi Magasházat (videó)

A Pécsi SZC Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egyik tanulója a bontást az elejétől a végéig követte.

BAMA

Minden nap 15 helyszínen 1-1 kép készült, mind ez fél éven át, majd ezt egy különleges videóban megörökítette (1p 40s) - olvasható az iskola honlapján.

"Azt szeretem a timelapse-ben, hogy olyan jelenségeket mutat meg, amiket tulajdonképpen szemmel sose láthatunk. Gyorsan mozgó emberek, száguldó autók, suhanó felhők, viharok, és még sorolhatnám. Na dehogy egy épület teljes bontását..." - írta blogján a tanuló.

"2013-ban mikor megismerkedtem e műfajjal, hogy ilyen is létezik, arra gondoltam, kipróbálhatnám, én mit hozok ki a kamerámból. Meg is alkottam a Pécsről készült felvételeimet fél év elteltével. Aztán szembefutottam egy hírbe, amiben a 25 emeletes bontásáról írtak. Szóba jött, hogy a robbantás kivitelezhetetlen, így fentről lefelé kell szintről-szintre bontani. Ez lehetett az a pillanat, mikor (mint tudjuk, nagyon vizuális vagyok) megpróbáltam a leírtak alapján elképzelni a folyamatot, és ekkor eszmélhettem rá, hogy egy nem mindennapi látvány lenne ezt gyorsítva végignézni" - tette hozzá.

 

Érdekességek:
* Megközelítőleg 650 km-t sétált, amíg a fotókat elkészítette
* 350 órát áldozott a képek elkészítésére
* Összesen 2261 kép készült a bontás alatt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva