Egyperces

2016.11.29. 10:53

Ingyen ölelést ajánlott, jól megbírságolta a rendőrség

A hatóságok szerint Tommy Boucher engedély nélkül árult szolgáltatást.

BAMA

A kanadai férfi múlt héten a montreali Jean-Talon metróállomásnál álldogált egy zöld,  Free Hugs  (vagyis Ingyen ölelések) feliratú pólóban. Boucher akcióra készen várta az embereket, és széttárta a karját, hogy ismeretleneket ölelgessen. Egy ideig minden a legnagyobb rendben ment: a bátrak odamentek hozzá, megölelték, a bátortalanok meg valószínűleg egy mosoly kíséretében siettek a dolgukra.

Aztán viszont megjelent a Société de transport de Montréal két ellenőre. A közlekedési rendőrök odaléptek a férfihez, és megkérdeztek, hogy van-e engedélye. Boucher nem értette a dolgot, így visszakérdezett, hogy mégis milyen engedélyre lenne szüksége valakinek, aki ingyen ölelést ajánl.
Mint kiderült, ez a tevékenység tulajdonképpen egy termék vagy szolgáltatás árusításának vagy kölcsönzésének számít, és mivel a férfinek semelyikre nem volt  engedélye, a rendőrök 101 kanadai dollárra bírságolták.

Boucher szerint viszont az egész érthetetlen, és a rendőrök addig kutakodtak a kis füzetkéjükben, ameddig találtak egy olyan szabályt, ami alapján megbüntethették.

"Ha jól értettem, a pólót nyugodtan viselhetem, csak nem szabad kitárnom a karomat."- mondta a férfi, aki mindent megtesz, hogy ne kelljen befizetnie a bírságot. Boucher a kellemetlen incidens nem tántorította el a jótékonykodás eme fajtájától, így továbbra is folytatja majd az ingyen ölelések osztogatását - csak mostantól az állomás előtt várja a jelentkezőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva