Egyperces

2016.11.30. 13:53

Klónozzák, és piacra dobják Hunter S. Thompson kedvenc füvét és hasisát

Az akció mögött az író özvegye áll, a bevételt a fiatalok oktatására fordítaná.

BAMA

Vasárnap a 2005-ben elhunyt Hunter S. Thompson özvegye, Anita Thompson bejelentette, hogy összefogott egy kannabiszcéggel, hogy klónozzák férje kedvenc marihuánáját és hasisát. A rekreált bódítószereket pedig árusítani is fogják, és a bevételeket a fiatalok oktatására fordítják majd.

Az özvegy azt mondta, a rekreáláshoz szükséges DNS-t azokból a kábítószer-adagokból fogják kinyerni, melyeket a férje személyes pakkjában talált, és melyeket 12-15 éve őrizget.

„Azon vagyok, hogy a legálisan árusító államokban elérhetővé tegyem őket mindenkinek, aki ki szeretné próbálni az eredeti Gonzo fajtákat.”

Thompson özvegye azt mondta, hogy már vagy tíz alkalommal találkozott különböző szakmabeli cégekkel, amióta Colorado államban legalizálták a marihuánát, de az összes ajánlatát elutasította, mert mindegyik ragaszkodott ahhoz, hogy a márkanévbe belefoglalják a férje nevét.

Mint mondja, a „drogkirály” jelző, amit a Hunter-füvek piacra kerülésekor elkerülhetetlenül rá fognak ragasztani, butaság, és egyáltalán nem is passzol hozzá, mégis meglépi a dolgot, mert a bevételekből a Gonzo Alapítványt, saját, iskolás fiataloknak szóló nonprofit irodalmi, újságírói és politikai aktivista-programját támogatja majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva