Egyperces

2016.11.23. 10:35

Saját magától tanult meg kötni a 86 éves nagypapa, hogy koraszülött babáknak készíthessen sapkákat

Ed Moseley társaival együtt már közel 300 apró sapkát adományozott annak az atlantai kórháznak, ahová kemoterápiára is járt.

BAMA

A nyugdíjas mérnök a Dogwood Forest nevű öregek otthonában él, ahol a lakókat néhány hónapja különös kihívás elé állították: megkérték őket, hogy koraszülött babáknak kössenek sapkákat.

Moseley nem tudott kötni, de mindenképpen részt akart venni a kihívásban. Lányától kért segítséget, akitől rögtön kapott is néhány alapkelléket és pár tanácsot. A bácsi eleinte tévézés közben, egy óra alatt készített el egy sapkát, de később annyira belejött, hogy már a lakótársainak és a gondozóknak is ő segített.

A Dogwood Forest lakói így összesen több mint 300 sapkát készítettek, amiből Moseley maga 55 darabot csinált. A sapkákat az Atlanta Northside Hospital koraszülött osztálya kapta. Szükség is volt rájuk, ebben a kórházban születik ugyanis a legtöbb gyerek az Egyesült Államokban - közel kétezren ráadásul koraszülöttként jönnek itt a világra.

De a kórház más okból is speciális Moseley számára: itt kezelték a férfit, amikor rákos volt és kemoterápiára kellett járnia.

A bácsi szívmelengető akciója ráadásul másokat is inspirált: unokája iskolájában a gyerekek is kedvet kaptak a kötögetéshez. Moseley pedig már annyira profi, hogy családja és a barátai is rendelnek tőle, a sapkákat a bácsi nekik is ingyen készíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva