Egyperces

2016.11.24. 10:13

Törőcsik Mari alapítványát segítette Harrison Ford és Ryan Gosling

A hollywoodi színészek Törőcsik Mari és Kárász Róbert Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványának adományoztak egy-egy plüssállatkát.

BAMA

Az alapítvány minden évben rendez egy aukciót, ahol ismert emberek gyerekkori plüssmackójára illetve személyes tárgyaira lehet licitálni, a bevételt pedig a szervezet a fogyatékossággal élők munkahelyteremtésére fordítja - írja a Bors.

Idén Andy Vajna közbenjárásával két világsztár, a hónapokig hazánkban forgató (és lelkes Magyarország-felfedező) Harrison Ford és kollegája, Ryan Gosling is felajánlott az aukcióra egy-egy dedikált macit.

Az összegyűlt összeggel az alapítvány a Premier Kultcafét segíti, amely Európa legnagyobb, fogyatékosság-barát közösségi-és kulturális tere. Jelenleg nyolc fogyatékossággal élő dolgozik itt, akik között van Down-szindrómás, értelmi sérült, autista, mozgássérült és hallássérült is.

Az árverésekre az évek során olyan művészek ajánlották fel macijukat, mint Esterházy Péter, Csukás István vagy Kertész Imre. A Sorstalanság szerzője a 2014-es aukción gyerekkori kedvence mellett leghíresebb regényéből is hozzácsapott egy példányt - a kettő együtt rekordáron, 3,7 millióért kelt el. Szintén ez az aukció hozta eddig a legtöbb pénzt, összesen 14 millió forint folyt be a felajánlásokból.

 

A november 30-i eseményen Ford és Gosling macija mellett szintén nem lesz hiány ismert emberek ereklyéiből. A lista igencsak tetemes, képviselteti magát rajta számos olimpiai bajnok sportoló, színész, rendező, műsorvezető és egy zenekar is: Benedek Tibor és a férfi vízilabda válogatott, Börcsök Enikő, Cseh Laci, Fenyvesi Zoltán, Kenderesi Tamás, Imre Géza, Klein Dávid, Kozák Danuta, Nádas Péter, Nemes Jeles László, a Magyar Paralimpiai Csapat, Sándor Pál, Stercher Hilda, Szász Emese, Szilágyi Áron, Thuróczy Szabolcs, Till Attila, Törőcsik András "Törő", Vámos Miklós és a Wellhello zenekar is hozzájárult az esemény sikeréhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva