2016.12.05. 09:48
A tökéletes pohár nedűt a borvilág Nespresso gépe tölti
Hűt és adagol, előírás szerint.
Ha ön borzasztó tragédiaként éli meg, hogy borozáskor kínjában helyben kell futnia a hűtőszekrény előtt, míg a megfelelően lehűl az ital, vagy hogy, mivel emberből vagyunk, kitöltéskor az egyes poharakba centiliter eltérésű adagok kerülnek, akkor van egy jó hírünk.
A francia 10-Vins boros stratup cég megalkotta a borvilág Nespresso gépét, a D-Vinet. A D-Vine (szójáték, helló: ez kiejtve istenit jelent) a patronos kávégépek mintájára működik: bele kell rakni a patronokban kapható bort, melyet szinte azonnal behűt, és teljesen megegyező adagok szerint csorgat az alá rakott poharakba.
A robo-dekantáló patronjai 100 milliliteres kémcsövek, a borok így, előre bekémcsövezve kaphatók hozzá. A gép a borászok által ajánlott tökéletes hőmérsékletűre egy percen belül hűti le a hegy levét, ellenben a hűtőszekrények lassabb munkájával, ráadásul beállítja nekik a megfelelő levegőzést is. A D-Vinet négy évig fejlesztették, és Európában tavaly karácsonykor dobták piacra.
A gép árusítását most indították be Szingapúrban, és Ázsia további része, valamint az USA a következő lépés. A kémcsöves bort francia borászatokból szerzik be, de ebben is terjeszkedni fognak, és további európai, valamint kaliforniai borászatokkal paktálnak le.
A D-Vine nem olcsó játék: maga a gép 1790 dollárba, azaz több mint félmillió forintba kerül. Akinek van erre ennyi pénze, és pláne hajlandósága, hogy ki is fizesse érte, az itt rendelheti meg a borok Nespresso gépét.