Egyperces

2016.12.19. 09:38

A világ második legveszélyesebb kígyója üldögélt a karácsonyfán

Az állat egy melbourne-i otthonban ünnepelt.

BAMA

Kellemetlen karácsonyi/adventi meglepetésben volt része egy ausztrál nőnek vasárnap reggel: a csodásan feldíszített karácsonyfán ugyanis egy tigriskígyó bújt meg az ágak között.

Cheryl szerencsére nem esett pánikba (az ausztrálok azért hozzá vannak szokva az ilyesmihez), gyorsan csinált egy fényképet, elküldte egy kígyóvadásznak, aki 20 perc múlva már el is fogta a hüllőt.

Ez az eset szerencsésen végződött, de lehetett volna sokkal rosszabb is a dolog: a tigrískígyó ugyanis második a világ 10 legmérgesebb kígyójának listáján. Ugyanakkor ezek az állatok félénkek, ameddig nem birizgáljuk őket, ők is békén hagynak minket - mondta Barry Goldsmith hüllőszakértő.

A férfi azt is hozzátette, ha esetleg saját magunk próbálnánk meg ártalmatlanítani a kígyót, az sem egyszerű, nem beszélve arról, hogy a tigriskígyó védett állat, nem szabad bántani. Ha mégis sikerül levágni a fejét, utána sem nyugodhatunk meg, mivel az állat feje 15 percig még ezután is él és simán megharaphat. Sokan sérülnek így meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva