Egyperces

2016.12.01. 11:06

Ez a vadon élő őzike úgy bújik az emberhez, mint a legbarátságosabb kutya

Egy wisconsini férfi egy erdőben tett szert új pajtására.

BAMA

Brian Powers éppen egy Wausau nevű város közelében vadászott, amikor különös dologra lett figyelmes. Egy őzike tűnt fel a fák között, de ahelyett, hogy elfutott volna az ember látványára, az állat egyenesen odament a férfihez és tulajdonképpen követelte a simogatást.

Az őzikén egy narancssárga sál is volt - ilyet gyakran látni az erdőkben, de általában főleg vadászok és biciklisták viselik elővigyázatosságból, hogy a vadászok véletlenül nehogy összekeverjék őket a vadállatokkal. A barátságos őzikére valószínűleg egy ember kötötte rá a sálát, hogy megvédje az állatot.

Az őzike 10 percig nem tágított Powers mellől, majd elsétált, de a különleges páros délután megint találkozott. Az állat ugyanolyan barátságosan viselkedett akkor is, odament a férfihez és egyáltalán nem félt.

Powers 42 éve vadászik, de állítása szerint még soha nem tapasztalt hasonlót. Egy másik helyi vadász azonban már találkozott idén egy barátságos őzikével, de jóval messzebb ettől a helyszíntől, és az az állat fiatalabbnak is tűnt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva