Egyperces

2016.12.01. 11:31

Ez maga a rettegés: videón két férfi kocsiútja a dühöngő erdőtűzön át

Menekülés a pokolból.

BAMA

Valódi katasztrófafilmet rögzített egy autós kamerája hétfőn: két férfi futótűz elől menekülve áthajtott egy lángoló erdőn Tennesseeben.

A rémisztő jelenetet Michael Luciano furgonjából vették fel. Luciano a Gatlinburg nevű település lakója, melyet a héten futótűz sújtott. A tűz a Great Smoky Mountains  nemzeti parkban lobbant fel, és onnan terjedt tova a szárazság és a szél miatt. A menekülés látványa leírhatatlan, a hangulata idegtépő.

A két férfi a lángoktól narancssárga füstben többször alig látja, merre megy. Utuk égő fák és házak között vezet, megállni nem mernek, nehogy elolvadjon a gumi a kerekeken. Egy ponton eltévednek, és meg kell fordulniuk, a hegyről levezető utat azonban egy kidőlt, égő fa blokkolja. Más választásuk nem lévén nekimennek a kocsival, és szerencsére bejön a húzás, eltolják, az út felszabadul, és kijutnak az izzó kemencéből.

A videó végén egy mozdulatlan kocsival találják szembe magukat, Luciano pedig ráüvölt a szemlátomást sokkot kapott sofőrre, hogy mozduljon, aztán elhajtanak. Az már nem látszik a képsoron, de Luciano később azt írta a Facebookon, hogy a másik autóst sikerült lesegíteniük a hegyről, az ő hátsó lámpájuk fényét követve ő is biztonságban leérkezett.

A kelet-Tenessee-i futótűzben heten meghaltak, ötvenhárman megégtek, 15.500 hektár terület felperzselődött, több mint hétezer otthonban keletkezett kár, és ezrek kényszerültek menekülőre fogni. Luciano videója láttán alkothatunk némi fogalmat arról, mit éreztek közben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva