Egyperces

2016.12.18. 10:02

Fogta az esküvőre szánt pénzt, és házakat épített belőle a hajléktalanoknak

Egy milliárdos indiai örömapa szembement a normával.

BAMA

Az országban ugyanis az a szokás, hogy a menyasszony és a vőlegény családja rengeteg pénzért rengeteg ajándékot vásárol a másik félnek.

Ajay Munot azonban az esküvői pénzből nem a násznépet ajándékozta meg, hanem a hajléktalanoknak adta a lehető legnagyobb ajándékot: az otthont.

Az üzletember körülbelül 7-8 millió indiai rúpiát, vagyis csaknem 520 millió forintot költött el, melyből 90 ház épült. A férfi igazán nem spórolt: az épületek világosak és tágasak (222 967 négyzetméter), a lakók (akiket Munot saját maga választott ki) szűrt ivóvízhez is hozzájuthatnak majd. Nem beszélve arról, hogy a férfi a házakhoz még egy óriási földterületet is vásárolt, mely több mint 6 milliárd(!) forintot kóstált.

Munot lánya és vőlegénye is abszolút támogatták az ötletet, a menyasszony szerint ez volt a legnagyobb esküvői ajándék.

A jótékonykodó milliárdos azt nyilatkozta, a tisztes, jó természetű szegényeken szeretett volna segíteni, és reméli, hogy sokan követik majd a példáját. „Felelősséggel tartozunk a társadalmunk felé, és mi megpróbáltunk ennek eleget tenni” – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva