Egyperces

2016.12.26. 12:12

Így búcsúzik a világ George Michaeltől

Elton John, Ronaldo, Madonna is gyászol.

BAMA

Az 53 éves énekes-dalszerző halálhíre ma éjjel érkezett. Publicistája szerint Michaelt Oxfordshire megyei otthonában érte a halál, ahol „csendben elaludt.” Újabb értesülések szerint szívelégtelenség miatt hunyt el.

A legendás művész halálhírére az internetet ellepték a gyászoló, búcsúzkodó üzenetek, melyek mindegyike kiemeli, milyen fantasztikus barát és kedves, nagyvonalú, tehetséges ember is volt George Michael.

Elsőként a zenész jóbarátja, Elton John tett ki egy közös képet az Instagramjára: a művészt mélységesen megrázta a hír, egy szeretett barátot veszített el - írja. 

Elton John (@eltonjohn) által közzétett fénykép, 2016. Dec 25., 15:24 PST

Andrew Ridgeley, a Wham! zenekar másik alapítótársa is még az éjjel búcsúzott tőle: Ridgeley-t teljesen összetörte barátja elvesztése – írja.

— Andrew Ridgeley (@ajridgeley) ">2016. december 26.

A Spice Girls-ös Geri Horner szintén megható üzenetben búcsúzott.

— Geri Horner (@GeriHalliwell) ">2016. december 26.

Madonna is gyászol. Az énekesnő a rengeteg halálhír miatt még melegebb éghajlatra is elküldte 2016-ot.

Madonna (@madonna) által közzétett videó, 2016. Dec 25., 17:09 PST

A világhírű focista, Ronaldo is megemlékezett a zenészről.

— Cristiano Ronaldo (@CR7CristianoCR7) ">2016. december 26.

Csakúgy, mint a Duran Duran vagy Ryan Reynolds színész.

— Duran Duran (@duranduran) ">2016. december 25.

— Ryan Reynolds (@VancityReynolds) ">2016. december 26.

George Michaelről B. Tóth László is megemlékezett. A rádiós zenei szerkesztő az MTI-nek hétfőn azt mondta, vannak a popszakmában, akik jól énekelnek, és vannak, akik emellett minden figyelmet is magukra terelnek a színpadon. George Michael is ilyen volt, akinek Freddie Mercury brit énekeshez hasonló kisugárzása volt - jegyezte meg.

B. Tóth László szerint az, hogy George Michael évek óta nem jelentkezett új albummal, semmiben nem befolyásolja a szakmai megítélését, mivel "rengeteget letett az asztalra". Nem kellett alkalmazkodnia a popzene történéseihez, mert mindig a saját zenéjét játszotta - hangsúlyozta.

Magyarországon azok, akik szerették az igényes popzenét és értették, amit énekelt, nagyon szerették - mondta, hozzátéve, George Michaelt "nem ajnározták", de folyamatosan jelen volt a zenei köztudatban.




-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva