Egyperces

2016.12.01. 09:08

Így kell a filléres konyhakésből szamurájkardot csinálni

Sok élezéssel.

BAMA

A JunsKitchen felhasználónevű japán YouTube-os úgy döntött, megnézi, mi a maximum, ami élezéssel kihozható egy egyszerű, filléres konyhakésből. A válasz: szamurájkard.

JunsKitchen egy dollárnak megfelelő értékű jenért vásárolt egy teljesen hétköznapi kést a közértben, aztán nemes egyszerűséggel addig élezte otthon, amíg a penge fele gyakorlatilag le nem olvadt róla – a maradék pedig szuperéles nem lett. Miután elkészült az élezéssel, ki is próbálta a kést, az eredmény pedig igencsak meggyőző volt.

Először csak papírlapokat vagdalt, aztán emelte a tétet, és milliméter vékonyra szeletelte a paradicsomot, majd jön a Nagy Mű, és egyetlen mozdulattal kettészelt három, teli ásványvizes üveget.

Szóval a legbutább és legolcsóbb konyhakésben is ott rejtőzik a Hattori Hanzo, csak le kell róla csiszatolni a felesleget. Persze ehhez olyan élezőkövek kellenek, amik jócskán többe kerülnek egy dollárnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva