Egyperces

2016.12.13. 13:26

Mindenki füstöt okád Amerikai leghülyébb trendkajájától

Ez nem mellékhatás, pont ez a cél. A dragon’s breath golyók folyékony nitrogént tartalmaznak: fogyasztásuk látványos, ízük rossz.

BAMA

Amerika talán leghülyébb trendkajája a dragon’s breath pufigolyó, amitől az ember vastag felhőkben okádja a füstöt. A desszertnek állítólag nagyon rossz az íze, de mivel maximálisan Instagram-kompatibilis, ezért úgy eszik a fiatalok, mintha nekik fizetnének érte.

A dragon’s breath nem más, mint egy adag színes, gyümölcsös ízesítésű pufigolyó, melyet folyékony nitrogénbe áztatnak. Ettől már alapból füstöl, aztán, amikor az ember elrágja, vastagon dőlni kezd a szájából és orrából a füst, mint egy sárkánynak – innen a desszert neve.

A golyókat a Los Angeles-i Chocolate Chair fagyizó fejlesztette ki, tavasszal kezdett híre menni, nyárra pedig igazi slágerré vált. Az őrület a Gizmodo beszámolója szerint még most is tart, a továbbra is hosszú sorok kígyóznak a Chocolate Chairben a pufigolyókra ácsingózva. Így néz ki a dragon’s breath akció közben:

Chloe Bechtol (@chloe_bechtol) által közzétett videó, 2016. Nov 29., 22:36 PST

Stacey Van (@dear_stacey) által közzétett videó, 2016. Nov 13., 23:54 PST

kvb (@kristenvbrown) által közzétett videó, 2016. Nov 3., 16:35 PDT

A beszámolók szerint a népszerűségét csakis a remekül instázható látványnak köszönheti, mert amúgy eléggé béna az íze. Alap, semmi extra fruttis gabonagolyók, melyeket olykor kissé állott állapotban is eladnak, akkor meg egyenesen kartonpapírra hasonlít a zamatuk.

De hát ez a rajongóknak semmit sem számít, mert: füst! Ide jutott az Instagramtól megbokrosodott divatgasztronómia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva