Egyperces

2016.12.23. 14:37

Most pedig szépen felfedjük az ital-és ételautomaták titkát (videó)

Ez történik, ha bedobjuk a pénzt az italautomatába.

BAMA

Az érme szépen beesik egy lyukba, ahol a fényérzékelő lecsekkolja a méretét, majd a beépített mágnes a fém típusát figyeli meg. Ha mindent rendben talál, a pénz megy a többi közé, ha viszont az automata úgy gondolja, hogy hamis az érme, akkor visszadobja.

Ha a pénz megfelel és mi is megnyomtuk a választott termék gombját, innentől főleg az infravörös technológiának köszönhetjük, hogy nem maradunk éhesek vagy szomjasak.

Miután ugyanis a chipset vagy a kólát kilöki az automata spirálos része, a nagy puffanás előtt infavörös csíkok figyelik, hol jár a cucc, leért-e rendben az automata alján lévő kiadó részbe. Ha a csíkok nem érzékelnek mozgást, újraindítják a terméket, így elvileg nem csúszhat hiba a folyamatba.

Persze csúszik, mert ami elromolhat, az ugye el is romlik. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy most már tudjuk, mi történik az automaták belsejében. A karácsonyi vacsora közben lazán el lehet ejteni a témát, aztán figyelni az ámuló arcokat a pulyka vagy a mákos guba felett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva