Egyperces

2016.12.21. 13:56

Véletlenül felhívta a rendőrséget, miközben rablást tervezgetett

Az amerikai férfi zsebében lévő telefon véletlenül tárcsázta a segélyhívót.

BAMA

Robert Bourne és David Grigsby a Brothers BBQ éttermet akarta kirabolni a Kentucky államban lévő Danville városában, de az akció még azelőtt véget ért, hogy elkezdődött volna.

Egyikük telefonja ugyanis benyomodótt a férfi zsebében, és véletlenül tárcsázta a 911-et, ami Amerikában az általános segélyhívó: ezen hívják az emberek a mentőket, a tűzoltókat és persze a rendőröket is.

A vonal másik oldalán lévő éber dicspécser azonnal értesítette a helyi hatóságokat, egy rendőr pedig azonnal a helyszínre sietett, hogy informálja Tony Grief rendőrfőnököt, aki egyébként éppen a kérdéses éttermben vacsorázott.

Szerencsére igen hamar sikerült azonosítani, hogy honnan "telefonálnak" a rablók: az étterem előtti parkolóból. A rendőrök kiszállították a két férfit a kocsiból, amiben egyébként egy símaszkot is találtak.

Mivel fegyver nem volt náluk, a két férfit csupán köztéri alkoholfogyasztással vádolták meg. Grigbsy ellen ezen kívül rendzavarás is a vád, és büntetést is kell fizetnie, mivel kocsijában nyitott alkoholos üvegeket találtak.

A Brothers BBQ tulajdonosa szerint egyébként a két férfi a tervezett rablás előtt már járt bent az étteremben aznap este, de csak egy sörre tértek be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva