Egyperces

2016.12.06. 11:05

Vészhelyzetben is egy pillanat alatt megtalálhatnak minket szeretteink a Google új alkalmazásával

Hiánypótló app.

BAMA

Bármikor beüthet a katasztrófa, és vészhelyzetben elsőként a szeretteinkkel akarjuk felvenni a kapcsolatot, tudatni akarjuk velük, hol vagyunk, és hogy rendben vagyunk. A Google új alkalmazása ehhez nyújt segítséget.

A Trusted Contacts egetlen koppintással megosztja a hollétünket a családtagjainkkal és a közeli barátainkkal. Az alkalmazás telepítésekor egy listát kell megadni a legközelebbi kapcsolatainkról, ők lesznek annak a belső körnek a tagjai, akiket a hollétünkről értesíthetünk. Ez, bár hasznos, még nem lenne olyan érdekes, viszont a dolog kétirányú: a bizalmasok is bármikor lekérhetik a lokációnkat.

A többi, hasonló appal ellentétben a Trusted Contacts nem csak az alaplokációnkat osztja meg, helyette olyan információkat is szolgáltat, hogy épp online elérhetők vagyunk-e, illetve hogy merre mozdulunk. A valós idejű helyzetünket is megoszthatjuk a lista tagjaival, azaz élőben követhetuk a mozgásunkat, amíg a megosztásunk tart.

Az alkalmazás offline is működik, szóval ha a mi telefonunk le is merül közben, a szeretteink azonnal tudni fogják, hol voltnuk utoljára, a lemerülés pillanatában. Ez például akkor óriási segítség, ha kirándulni megyünk, és eltévednénk. Szeretteink rögtön tudni fogják, méghozzá egészen pontosan, hogy hova kell riasztani a keresőket.

Amikor a bizalmasunk kéri le a lokciónkat, akkor megoszthatjuk vele, vagy ha épp olyanunka van, elutasíthatjuk a kérést. Viszont ha nem reagálunk a kérésre, akkor az app automatikusan megosztja a legutóbbi ismert helyzetünket – az elgondolás emögött természetesen az, hogy a lista lakói akkor is tudják, merre jártunk legutóbb, ha esetleg valamilyen okból nem vagyunk képesek arra, hogy ezt magunk megosszuk velük, ami mondjuk baleseteknél vagy természeti katasztrófáknál könnyen előfordulhat. A lényeg, hogy amíg nálunk van a telefonunk, addig vészhelyzet esetén is mindig meg tudnak minket találni.

A Trusted Contacts hiánypótló alkalmazás. Egyelőre csak Androidon elérhető, itt, de már készül az iPhone-os verzió is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva