Egyperces

2017.01.20. 10:12

Ebbe a szingapúri koktélba hangyát, igen, HANGYÁT tesznek

Csípjenek meg, álmodunk?

BAMA

Elsőre dermesztő újítással állt elő a szingapúri Native bár: egyik koktéljukat telerakják hangyákkal.

Az erősen egyértelműsítő nevű Antz egy joghurtalapú ital, melyet csinos kis köcsögben szervíroznak, de nem ez a lényeg, hanem az, amivel a köcsög száját befedik. Ez pedig egy folyékony nitrogénnel lefagyasztott levél, rajta szájban olvadó bazsalikomkockákkal és jókora hangyákkal. Fogyasztani úgy ajánlatos, hogy először bekapjuk a levélcsomagot, és elropogtatjuk a hangyákat, utána állunk neki a pohár tartalmának.

Vijay Mudaliar bartender, az ital kiötlője Thaiföldről importált hangyákkal dolgozik. Azt mondja, hétféle rovart próbált ki, míg eljutott egy olyan szingapúri fajtáig, melyben sok az aszkorbinsav. Ez tökéletes megoldás lett volna, mert a savtól a hangyák íze savanykás, ami jól megy a joghurthoz, de ez a fajta nem volt elég ropogós. Ezért kényszerült megtenni a plusz egyedik lépést, és thai hangyákat importálni: azok ropognak rendesen.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Vijay Mudaliar, a kreátor
[/caption]

Vijay azt mondja, az Antz hangyássága nem dili, hanem főhajtás a brazil Alex Atala séfmester előtt, aki a fogásaihoz előszeretettel használ fel brazil hangyákat. De azért abban is biztosak lehetünk, hogy a hangyákkal dúsítás reklámfogásnak sem utolsó, sőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva