Egyperces

2017.01.06. 15:14

Egy vak férfi kamerát szerelt a vakvezető kutyájára, az eredmény megdöbbentő

A londoni kísérlet során alig segítettek neki, sértegették, sőt néhányan még az állatot is bántalmazták.

BAMA

Érdekes kísérletet hajtott végre egy londoni férfi. Amit Patel, a 37 éves volt orvos és kutyája, Kika naponta jár Londonba tömegközlekedéssel. Patelnek vaksága miatt az évek alatt számtalan kellemetlen tapasztalatban volt része: simán fellökték, a kutyáját sokszor bántalmazták, volt, hogy esernyővel vagy táskával ütögették.

A férfi épp ezért gondolta, hogy a világnak is megmutatja, milyen így élni Londonban. Segítőjére felszerelt egy Go-Pro kamerát, és így közlekedett néhány hétig. A felvételeket a nap végén felesége nézte mindig végig, tapasztalataikról pedig Kika Twitterén számoltak be.

— Kika (@Kika_GuideDog) ">2016. augusztus 8.

Elmondása szerint egyszer egy nő húsz percig kiabált vele a buszon, hogy szálljon le a veszett kutyájával. Az utasok közül senki sem kelt a védelmére. Máskor azt rótta fel neki egy asszony, hogyha segítőkutyája van, akkor tisztelnie kell, hogy mások meg akarják simogatni az állatot.

Kikát egyébként is sok inzultus éri, a kisgyerekek sikítozva közelítenek felé, és akkor is simogatják, amikor nem szabadna. A szülők pedig egyáltalán nem szólnak rájuk - meséli Patel.

A legrosszabb élménye azonban akkor volt, amikor a két és fél hónapos gyerekével együtt éppen egy mozgólépcsőn utazott.

"A gyerek a mellkasomon volt, Kika pedig a bal oldalamon, így elálltuk az emberek útját. Egy nő sietve próbált kikerülni minket, de mondtam neki, hogy a kutyám miatt nem tudok arrébb menni. Azt vágta a fejemhez, hogy a kutyám miatt lekési a vonatot." - mesélte a férfi.

Mindezek ellenére Patel azt mondja, legtöbb esetben jó tapasztalatai vannak. De az ilyen kivételek azért igencsak fájóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva