Egyperces

2017.01.06. 09:35

Ez a legegészségtelenebb kaja, amit amerikai étteremláncok kínálnak

Valóságos kalória-atombomba.

BAMA

A Red Lobster étteremlánc egyik rákfogása annyira egészségtelen, hogy még a közmondásosan káros amerikai étteremlánc-kajalistán is első bírt lenni.

Tavaly nyáron a Center for Science in the Public Interest (CSPI) nevű nonprofit szervezet közzétette az amerikai étteremláncokban elérhető legegészségtelenebb fogások listáját. Ezek az ételek mind 2000-nél is több kalóriával sokkolják a szervezetet, márpedig ez a kalóriamennyiség nagyjából egész napra elég lenne, nem hogy egyszeri bevitelkor. A lista élén a Red Lobster „rakd-össze-tálának” rákos változata áll.

Aki ezt választja, az egy ültő helyében négy napra elegendő nátriumot fogyaszthat, és mellé a már ördögi szinten mozgó 3600 kalóriát. Ez akkor jön össze, ha a tálba kókuszos-paníros rákot, „Walt kedvence”-rákot és parmezános-fokhagymás szószba fojtott rákot választunk, mellé pedig Cézár salátát, sült krumplit, cheddaros kekszet, valamint 24 uncia, azaz csaknem hét deci margarita koktélt, a maga 890 kalóriájával.

Ez már valóságos terrortámadás a gyomornak és a koszorúereknek. Csak ne nézne ki ennyire jól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva