Egyperces

2017.01.26. 14:31

Itt a világ legrettenetesebb ruhakollekciója: a cuccokat emberi arcokból varrták

Igaz, hogy csak műarcok, de akkor is félelmetesek. Galéria.

BAMA

Ízléstelenségi csúcsot döntött Kayla Arena és Toby Barron közös ruhakollekciója, az Ed Gein. A kézműves holmik úgy néznek ki, mint valami felhúzható rémálom: emberi arcokból varrták őket. Persze műarcokból, de akkor is.

A kollekciónak nevet adó Edward Theodore "Ed" Gein az amerikai történelem egyik leghírhedtebb és legvisszataszítóbb sorozatgyilkosa volt, aki az 1940-es évek végétől 1957-es elfogásáig követett el válogatott szörnyűségeket. Két nő megölését tudták csak rábizonyítani, de a gyilkosságok mellett még egy sor elképesztően beteg dolgot művelt. Egy csomó halottat kiásott a sírjából, lenyúzta őket, bőrükből pedig fotelpárnát és lámpaburát varrt. Egyes holtak arcát szintén lenyúzta, és maszkként viselte őket otthonában. Nagyon szoros kapocs fűzte anyjához, akivel egyedül élt egy félreeső farmon, és akinek halála után kezdett el friss női tetemeket kiásni a temetőből. Az ő bőrüket öltönyként húzta fel. Borzalmas figurája egy sor kultikus horrorfilm gonoszát ihlette, köztük a Psycho Norman Batesét, A bárányok hallgatnak Buffalo Billjét vagy A texasi láncfűrészes mészárlás Bőrpofáját. És ő ihlette az alábbi holmikat is, melyek – szerencsére – a csupán latexből és szilikonból készültek.

Arena és Barron nem csak ruhákat gyártottak, van itt például a legegyértelműbben edgeini fotel…

… és lámpabura is.

Az őrült kollekció további darabjait a BoredPandán lehet megnézni, megvásárolni pedig, ha valakinek éppen erre lenne gusztusa, az Etsyn lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva