Egyperces

2017.01.12. 13:28

Kiütötte riválisát, sztárrá vált az Amerikába igazolt magyar hokikapus

Amúgy védeni is jól véd, de most nem ez a lényeg.

BAMA

Vay Ádám hokikapus most eléggé arat az interneten, bár nem a védései, épp ellenkezőleg: egy támadása miatt. A magyar sportolót a Minnesota Wild NHL-csapat igazolta le, de azóta már a harmadvonalban játszik, a Quad City Mallardsban, ahol eddig 18 meccsen 88,3 százalékos hatékonysággal védett.

Szerda éjjel megmutatta, hogy nem csak az elsődleges feladatát végzi pengén, amikor egy kakaskodás során egyetlen balhoroggal kiütötte a Cincinnati Cyclones kapusát.

— patrick (@PeegeRiley) ">2017. január 12.

A KO után persze sportszerűen igyekezett felsegíteni társát a jégről, de attól még megkapta a bírótól a maga 19 perces büntetését.

Vay hatékonyságát elnézve akár küzdősportban is kipróbálhatná magát, az MMA élvonalának számító UFC-ben például vitézkedik olyan kanadai bunyós, aki eredeti foglalkozását tekintve goon, azaz jéghokis verőjátékos. Steve Bossénak hívják, és Vay a fenti esetnél tisztább pofont kent le ellenfelének, mint Bossé a ketrecben bármikor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva