Egyperces

2017.01.12. 14:16

Kristálymet birtoklásáért tartóztattak le egy férfit Texasban, de kiderült, hogy az valójában macskaalom volt

Apró malőr.

BAMA

A texasi rendőrség olykor nincs a helyzet magaslatán: nemrég egy egyszerű házi praktikát néztek kristálymetnek.

Ross Lebeau-t december 5-én állították meg az egyenruhások, mert kanyarodáskor elmulasztott indexelni. A 24 éves férfi kocsiját marihuána-illat lengte be, a rendőrök kérdésére pedig Lebeau bevallotta, hogy valóban van nála némi fű. De az igazi galiba csak ezután kezdődött, amikor a járőrök átkutatták az autót, és találtak egy zacskót, dugig tömve valami kristályos anyaggal. Lebeau azt állította, fogalma sincs, mi az, de a rendőrök elvégeztek egy helyszíni tesztet, aztán a biztonság kedvéért egy másodikat is, és kiderítették, hogy az bizony kristálymet.

Őrizetbe vették Lebeaut, majd büszkén újságolták a közleményükben, hogy ezzel a rutin közúti ellenőrzésből eszkalálódott droglefüleléssel potenciálisan megóvták a közösség gyermekeit a romlástól.

Csakhogy valójában nem keménydrogot fogtak, hanem bakot lőttek, méghozzá óriásit.

Mint utóbb, a laboratóriumi vizsgálaton kiderült, a zacskóban az a 252 gramm kristályos anyag nem metamfetamin volt, hanem macskaalom. És Lebeaunak tényleg lövése sem volt arról, hogy ott van a kocsijában, mert az apja rejtette el a járműben, hogy ezzel megelőzze az autó szélvédőjének a bepárásodását.

Lebeaunt, amikor kiderült a tévedés, elengedték, de a férfi nyilvános bocsánatkérést akar. A rendőrség nem győz magyarázkodni, újabb közleményükben leírják, hogy ők csak a szabályoknak megfelelően jártak el.

Az a szerencséjük, hogy nem korrupt zsaruk voltak, és nem szippantottak bele a „metbe”, minőség-ellenőrzési céllal. Akkor lett volna csak igazán nemulass!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva