Egyperces

2017.01.05. 12:20

Már okos hajkefével is fésülhetjük a hajunkat (videó)

A fejlődésnek tényleg nincs vége.

BAMA

Nincsenek szavak a következő fejlesztésre: a The Kérastase Hair Coach okos hajkefe ugyanis abban segít, hogy az ember jobban/szakszerűbben/ drágábban/ fésülhesse a haját.

A ketyere számtalan funkcióval bír, például értékeli, hogy mennyire gubancolódik a haj, mennyire törik, milyen száraz vagy éppen milyen zsíros.

Beépített gyorsulásmérője azt számolja, hogy a felhasználó hányszor húzza végig a haján a kefét, és egy különleges szenzor azt is meg tudja állapítani, vizes vagy száraz hajon használják. Ha rosszul vagy túl erősen húzzák/fésülik a hajat, akkor jelez is a szerkezet - ugyanis egy beépített mikrofonon keresztül a hangból(!) ezt is meg tudja állapítani.
A ketyeréhez természetesen egy applikáció is tartozik, ami rögzíti az adatokat és figyeli a változásokat.

A L’Oreal’, a Withings és a Innovation Technology Incubator nevű cég közös terméke ősszel lesz elérhető, de az árát már most nyilvánosságra hozták: 200 dollárt vagyis körülbelül 60 ezer forintot kérnek majd érte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva