Egyperces

2017.01.13. 14:19

Mostantól az okostelefonunknak is kitörölhetjük

Egy japán reptér illemhelyén kétféle vécépapír van, az egyik emberre, a másik kütyüre való.

BAMA

Mivel az okostelefonunktól a vécén ülve sem szabadulunk, sőt, akkor temetkezünk csak igazán a készülékbe, elkerülhetetlen volt ez a fejlemény, és mégis egészen meglepő azzal szembesülni, hogy eljött: megcsinálták a vécépapírt a nagykijelzős mobiloknak.

Az apró gurigák a tokiói Narita reptér illemhelyein függnek a falon, a rendes vécépapír mellett. Amikor lehúz belőlük egy hosszt az ember, akkor a papír felirata amolyan japánosan-illedelmesen köszön, és a használati utasítást is rájuk nyomtatták – nem mintha olyan bonyolult lenne, pont úgy kell eljárni vele, mint az emberi fenékre szabott nagy testvérével.

A kijelzőtörlő használata azért indokolt, mert a telefonok előfelületén állítólag ötször annyi baktérium nyüzsög, mint a vécéülőkéken. Az alábbi reklámon akció közben is megnézhetjük a kispapírt. Ez a videó vége felé van, de az egész hirdetést érdemes végignézni, mert afféle bevezetés a japán klotyókultúrába. Igen, azt is megmutatja, hogyan kell használni a bidét, és azt is, hogyan nem – például kezet ne mossunk a feltörő sugárban.

Szóval, ha Japánban járunk, ne mulasszuk el az okostelefonunknak is kitörölni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva