Egyperces

2017.01.10. 14:41

Munkát ajánlott Barack Obamának a Spotify

Ő lenne „a lejátszási listák elnöke”.

BAMA

Barack Obama leköszönő amerikai elnök nemrég azzal viccelődött, hogy reméli, munkát ajánl majd neki a Spotify, amikor elhagyja a Fehér Házat. Ezt nem kellett kétszer mondania: a zeneszolgáltató feladott egy hirdetést, amit pontosan Obamára szabtak, a pozíció neve pedig „a lejátszási listák elnöke”.

Tényleg nem bízták a véletlenre, felvételi követelménynek például beírták, hogy „minimum nyolc év tapasztalat egy vezető nemzet irányításában”, Nobel-békedíj, barátságos természet, és jó viszony a legkülönfélébb zenészekkel. Ha pedig esetleg, de tényleg csak véletlenül fellépett volna Kendrick Lamar a pályázó valamelyik szülinapi buliján, az még pluszpont lenne. Hogy, hogy nem, Obama kedvenc rappere Lamar, aki koncertezett is az elnök 55. születésnapi zsúrján. Persze a többi követelmény is erősen Obama-kompatibilis.

A pozíció leírása finoman odaszúr Obama utódjának, Donald Trumpnak, például azzal, hogy a lejátszási listák elnökének „napi tájékoztató értekezleteken kell részt vennie” a playlistek kapcsán. Ilyesmire pedig Trump még a titkosszolgálat kedvéért sem hajlandó.

Az álláshirdetést a Spotify-vezető Daniel Ek ajánlotta a leköszönő elnök figyelmébe Twitteren.

— Daniel Ek (@eldsjal) ">2017. január 9.

Obama 2015-től fogva osztogatja meg a lejátszási listáit Spotify-on. Január 20-án adja át az elnökséget Trumpnak, és még nem döntötte el, mihez kezd utána. Korábban arról beszélt, lehet, hogy közösségi aktivista szerepet vállal vagy tanítani fog. De simán el tudjuk képzelni a „lejátszási listák elnökeként”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva