Egyperces

2017.02.18. 10:23

Kicsit késik, de nyugi, jön: március elején borulhat hóvirágba az Alcsúti Arborétum

A fagyott talaj miatt még nem buzog az ország legnagyobb hóvirágmezője.

BAMA

Februárra ráfordulva magyarok tömegei fordulnak viszkető szívvel Alcsútdoboz felé – az itteni arborétum ad otthont ugyanis az ország legnagyobb hóvirágmezejének, így a télbe belefáradva itt lehet igazán gyönyörködni a tavaszhírnök növényke virágzásában. Ez most csúszik – de nyugalom, nem sokat, és ha minden igaz, nem is marad el.

Az Alcsúti Arborétum Facebook-oldalán figyelmeztette a látogatóit, hogy aki hóviráglesre indulna, az még ne siessen annyira, mert a fagy betett a talajnak:

„A mai nap folyamán bejártuk a hóvirágmező területét egy szakemberrel, de a virágoknak még nyoma sincs, annyira fagyos a föld.”

Az arborétum azt is írja, hogy március első hetében adnak újabb helyzetjelentést, ez meg másfél hét múlva már itt is van.

Az előrejelzések szerint Alcsútdobozban a hétvégén és jövő hétfőn még fagypont alá süllyed éjjel a hőmérséklet, de keddtől már éjszaka sem lesz fagyás, nappal pedig a tíz fokot hol felülről, hol alulról nyaldossa majd a hőmérő higanyszála. Szóval a hóvirágok most már alighanem bemelegítő gyakorlatokat végeznek a földben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva