Egyperces

2017.02.19. 14:37

Kristálymet-főzést oktatott diákjainak a középiskolai tanár Kanadában

A pedagógust eltiltották.

BAMA

Túlzásba vitte a Breaking Bad-nézést egy középiskolai tanár Ontarióban. A Mississauga-beli Erin Mills Középiskola pedagógusa egy drámaórai feladat keretében kristálymet-recepteket osztott ki a diákoknak, arra utasította őket, hogy játsszák el a drog főzését, majd intravénás fogyasztását is.

A receptek valódi, működőképes leírások voltak, a tanár pedig arra kérte a diákokat, hogy a főzés imitálása közben játsszák el, hogy félnek, a fogyasztás mímelése közben pedig azt, hogy boldogok.

Az esetről egy felháborodott anya riadóztatta az iskola vezetőségét, amikor 13 éves fia elmesélte neki, hogy mi volt a tanórán. Az anya szerint azért is veszélyes ez az egész, mert a tinédzserek sokszor többet adnak az oktatóik szavára, mint a szüleikére, így a pedagógusoknak kellene példát mutatniuk, erre ez történik.

A kristálymetes útmutatások ráadásul még csak nem is elnagyolt, stilizált írások voltak, hanem egészen részletesek. „Töröljétek le a karjaitokat alkoholos vattával vagy nedves törlőkendővel, hogy megelőzzétek a bakteriális fertőzéseket.” - egyebek mellett ez állt a tanár papírjain.

Az iskola vezetősége azonnal eltiltotta a tanárt, és megindították az ügy vizsgálatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva