Egyperces

2017.02.21. 10:27

Megrázó videó mutatja meg, miért nem kéne balhéznunk a sürgősségin, a várakozásba belefáradva

Higgyük el: másnak jobban fáj.

BAMA

Kórházba senki se szeret menni, a sürgősségi osztály pedig pláne ott van a legnépszerűtlenebb részlegek között. Ha az ember ide kerül, mondjuk valamilyen csonttöréssel, borítékolható, hogy csak rövidebb, de inkább jóval hosszabb várakozás után néznek rá az orvosok egyáltalán – addig fájlalhatjuk a sérült testrészt, és főhetünk a saját levünkben.

Vannak, akikben ilyenkor el is pattan valami, és türelmetlenségükben ordibálva kérik számon az egészségügyi dolgozók munkájának sebességét. Mert ha valami fáj, akkor mindig mindenkinek saját maga a legfontosabb. Ez természetes emberi reakció, de a helyzet az, hogy ha nem kerülünk sorra, az persze, hogy azt jelenti, hogy vannak nálunk égetőbb esetek, és azok kötik le a dolgozók erejét, csak ezt ilyenkor nagyon nehéz belátni. Most készült egy videó, ami segíthet ebben: röpke fél perc alatt megmutatja, valójában mi minden történik az idő alatt, amíg mi a váróban ülünk, egyre idegesebben, azon puffogva, hogy „semmi sem történik.”

A videó egy ausztrál kampányhoz készült. Szerintünk elég hatásos lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva