Egyperces

2017.02.23. 10:11

Nézzen körül a NASA újonnan felfedezett törpecsillagrendszerében! (videó)

Az űrhajózási hivatal tegnapi bejelentése a hét Föld-szerű bolygóról egyből számos, remek fantáziaképpel érkezett, és csináltak egy 360 fokban körbenézelődős videót is hozzá.

BAMA

Szenzációs bejelentést tett szerdai sajtótájékoztatóján a NASA: közzé tették, hogy felfedeztek hét Föld-szerű bolygót a TRAPPIST-1 nevű, negyven fényévnyire lévő ultrahűvös törpecsillagrendszerében, melyeken a feltételezések szerint akár folyékony halmazállapotú víz is lehet. Sőt, ezeken a bolygókon akár élet is lehet – hogy valóban így van-e, azt a tervek szerint tíz éven belül meg fogják tudni állapítani.

A bejelentéssel együtt több fantáziaképet is közzé tettek, melyeken azt mutatják meg, hogyan festhetnek ezek a bolygók közelről, illetve konkrétan a felszínükön állva, sőt, összehoztak egy 360 fokos, körbenézelődős videót is, melyen az egyelőre csak D kódnév alatt futó égitest felszínét képzelik el.

A trappist.one oldalon pedig képregény és vers köszönti a törpecsillagrendszert.

Az még hosszú évekbe telhet, míg megláthatjuk, valójában milyen ezen égitestek felszíne, addig viszont gyönyörködhetünk a fantáziaképekben, melyekből a jövőben valószínűleg egyre több és több fog születni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva