Egyperces

2017.02.04. 14:41

Puskás Ferenc-szobrot avattak Melbourne-ben

Öcsi bácsinak a helyi Olimpiai Parkban emeltek bronz képmást.

BAMA

Mostantól Melbourne-ben is oda lehet járulni Puskás Ferenc színe elé, az ausztrál nagyvárosban ugyanis szobrot emeltek a legendás magyar labdarúgó tiszteletére – írja az Nso.hu.

Öcsi bácsi bronzszobrát Les Murray, az SBS magyar kommentátorlegendája, Robert Belteky, a szoborállítást kezdeményező üzletember, Bruce Atkinson, Victoria állam parlamenti felsőháza és az ausztrál szenátus elnöke, valamint Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke leplezte le szombaton a több stadionnak és edzőpályának otthont adó Olimpiai Parkban.

Murray twittje a leleplezésről:

— Les Murray (@lesmurraySBS) ">2017. február 4.

George Donikian ausztrál tévés személyiség „szupersztár úriembernek” nevezi Puskást:

— George Donikian (@GeorgeDonikian) ">2017. február 4.

Az Olimpiai Parkban állt egykor az a stadion is, amelyben a Puskás által edzett South Melbourne 1991-ben megnyerte az ausztrál bajnokság (NSL) nagydöntőjét. Ugyancsak itt állt az a ma már szintén nem létező uszoda, amelyben a „véres csataként” elhíresült magyar–szovjet vízilabda-mérkőzést vívták az 1956-os melbourne-i olimpián.

Az ünnepségen kétszáznál is több érdeklődő vett részt, közöttük Puskás Ferenc volt játékosai: Mehmet Durakovic, Joe Palatsidis, Kiimon Taliadoros, Peter Tsolakis és az ausztrál válogatott, Manchester United- és Aston Villa-játékos kapus, Mark Bosnich, aki napjainkban a Fox televíziótársaság szakkommentátora.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva