Egyperces

2017.03.15. 09:34

Aludna IV. Károly ágyában? Megteheti!

125 ezer euróért (csaknem 38 millió forintért) árulják ugyanis az utolsó osztrák császár és magyar király hálószobájának bútorait.

MTI

A willhaben.at osztrák online piactér tájékoztatása szerint az eladásra kínált áru az alsó-ausztriai Reichenau an der Rax településen lévő Wartholz-kastély egykori bútorgarnitúrájának része.

A hajdani császári villában nagyjából 1918-ig lakott IV. Károly és Zita magyar királyné, osztrák császárné, a pár a mézesheteit is itt töltötte. A kastélyban született Habsburg Ottó, az utolsó Habsburg trónörökös.

A villa az utóbbi időkben az osztrák közszolgálati televízió (ORF) egyik tévéfilmsorozatának forgatási színhelye volt.

A bútorokon, vagyis egy nagy franciaágyon, két szekrényen és két éjjeliszekrényen ausztriai várak és kastélyok rajzai találhatók. A hirdetésben olvasható, hogy a bútorok eredetiségét dokumentum is igazolja.

A hirdető tájékoztatása szerint a bútorok a húszas években kerültek magántulajdonba, IV. Károly orvosának ajándékozta őket szolgálataiért cserébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva