Félelmetes

2017.12.30. 17:26

A világ leghosszabb üveghídját adták át Kínában

A világ leghosszabb, csaknem fél kilométer hosszú üveghídját adták át Kínában, ahol már több hasonló szédítő turisztikai látványosság működik.

General view of the world's longest glass suspension bridge at Hongyagu scenic spot in Pingshan county, Shijiazhuang city, north China's Hebei province, 24 December 2017. Tourists walked on the glass suspension bridge at Hongyagu scenic spot in Pingshan County, north China's Hebei Province, 24 December 2017. The 488-meter-long world's longest glass suspension bridge was formally open to the public Sunday.

Forrás: AFP/Imaginechina

Fotó: Liu peiran

A 488 méter hosszú sicsiacsuangi üvegpadlójú gyalogos függőhíd két meredek szikla között feszül, 218 méteres (66 emeletnyi) magasságban átívelve egy szakadék fölött. A Hopej tartományban, Pingsan megyében létesült látványhídról káprázatos kilátás nyílik a hegyekkel, természetes vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku tájegységre.

A hidat több mint 1000 négy centiméter vastag üveglapból állították össze. Az építtető, a helyi turisztikai vállalat szerint az üveghidat eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, némi „izgalommal” fűszerezve a páratlan vizuális élményt.

Az építtető szerint a rekordhosszúságú híd 3,5-szer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek. Akár kétezren is tartózkodhatnának rajta, ám egyszerre legfeljebb 500 embert engednek fel rá.

Kínában több helyen is létesültek hasonló látványhidak, a leghíresebb a Csangcsiacsie Nemzeti Parkban működik, ahol 430 méter hosszan, 300 méteres magasságban köt össze két meredek sziklát.

Borítókép: AFP PHOTO / Imaginechina / Liu peiran

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva