Különlegességek

2021.11.28. 12:07

II. Erzsébet és húga egykori jelmezeiből rendeztek kiállítást

Először láthatja a közönség II. Erzsébet királynő és 2002-ben elhunyt húga, Margit hercegnő egykori színházi jelmezeit.

Britain's Queen Elizabeth II gestures as she meets members of the Royal Regiment of Canadian Artillery to mark the 150th Anniversary of the foundation of A and B Batteries, at Windsor Castle, Windsor on October 6, 2021. (Photo by Steve Parsons / POOL / AFP)

Fotó: AFP

A királynő és nővére a második világháború alatt sok időt töltött Windsorban, hogy elkerüljék a London elleni német légitámadásokat. A kamasz hercegnők többször léptek fel jótékonysági karácsonyi pantomimelőadásokon, hogy azok bevételéből pénzt gyűjtsenek meleg takarókra a fronton harcoló katonák számára – idézte fel a királyi gyűjtemények kezelője, a Royal Collection Trust.

A kiállított ruhák között van egy Aladdin-jelmez, amelyet Erzsébet 1943-ban viselt. Arany brokátból készült kabát, türkizkék pamutnadrág és sapka tartozott a jelmezhez. Egy másik, rózsaszín szaténból készült hosszú ujjú ruhában Erzsébet 1944-ben játszotta Lady Christina Sherwoodot az Old Mother Red Riding Boots című darabban.

A windsori kastélyban megnyílt kiállításon, amely január 31-ig tekinthető meg, hat jelmez látható.

Borítókép: II. Erzsébet királynő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva