Megdöbbentő teljesítmény

2021.12.22. 18:21

12 órát úszott a miniszter a helikopter-balesete után, hogy túlélje

Az ország keleti részén történt balesetben legalább 39 ember meghalt, de a madagaszkári miniszter filmbe illő módon menekült meg.

This video grab from an AFPTV video taken on December 21, 2021 shows General Serge Gelle (C), Secretary of State for police, transported on an emergency bed surrounded by soldiers on the runway to the plane in Antananarivo. - A Madagascan minister was one of two survivors to have swum some 12 hours to shore December 21, 2021 after their helicopter crashed off the island's northeastern coast, authorities said. A search was still ongoing for two other passengers after the crash on December 20, 2021 whose cause was not immediately clear, police and port authorities said. Serge Gelle, the country's secretary of state for police, and a fellow policeman reached land in the seaside town of Mahambo separately on Tuesday morning, apparently after ejecting themselves from the aircraft, port authority chief Jean-Edmond Randrianantenaina said. The helicopter was flying him and the others to inspect the site of a shipwreck off the northeastern coast on December 20, 2021. (Photo by Gaelle BORGIA / AFPTV / AFP)

Forrás: AFPTV / AFP

Fotó: Gaelle Borgia

A BBC hírportálja szerint a madagaszkári kormány egyik minisztere 12 órán át úszott, hogy biztonságba kerüljön, miután helikoptere a tengerbe zuhant egy mentőakció során. Serge Gelle rendőrminiszter csapatával az ország keleti részén indult mentőakcióra egy korábban elsüllyedt utasszállító hajó miatt – olvasható a Mandiner cikkében.

Az ország keleti részén történt balesetben legalább 39 ember meghalt.

A helikopteren vele együtt utazó 2 másik biztonsági tisztviselő is túlélte a balesetet. Andry Rajoelina elnök a Twitteren gyászolta az elhunytakat, és egyben tisztelgett Serge Gelle és a másik 2 tiszt előtt, akik külön-külön érkeztek a tengerparti Mahambo városába segítséget nyújtani.

Egyelőre nem világos, hogyan történt a helikopter-baleset. Az 57 éves miniszter a baleset után annyit mondott, hogy este fél 8 és reggel fél 8 között úszott kifelé, ehhez segítségül a helikopter egyik ülését használta.

Nem most volt itt az ideje meghalnom – nyilatkozta a baleset után, amelyet sérülésmentesen megúszott.

Hozzátette, az egyetlen baja az, hogy fázik.

Mindig is nagy állóképessége volt a sportban, és ezt a ritmust miniszterként is úgy tartotta, mint egy 30 éves. Acélból vannak az idegei – fogalmazottaz esettel kapcsolatban Zafisambatra Ravoavy rendőrfőnök.

Serge Gelle 30 évig szolgált a rendőrségnél, mielőtt augusztusban kinevezték miniszterré.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva