Költséges kirándulások

2022.01.07. 14:47

Az űrben már járt, most a Mariana-árokba készül a japán milliárdos

Maezava Juszaku, a Zozo online divatáru vállalat alapítója 2023-ban a Holdat is meg akarja kerülni Elon Musk SpaceX űrhajójával.

6714757 08.12.2021 Japanese space tourists Yusaku Maezawa boards the Soyuz MS-20 spacecraft shortly before the launch to the International Space Station (ISS) at the Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan. The Soyuz spaceship, which will carry Japanese businessman Yusaku Maezawa to the ISS together with his assistant Yozo Hirano and Russian cosmonaut Alexander Misurkin, is scheduled to lift off from the Baikonur cosmodrome in Kazakhstan at 07:38 GMT on December 8. Their return to Earth is expected on December 20. Maksim Blinov / TASS/POOL (Photo by Maksim Blinov / TASS/POOL / Sputnik via AFP)

Forrás: TASS / POOL / Sputnik via AFP

Fotó: Maksim Blinov

Maezava Juszaku japán milliárdos, aki decemberben a Nemzetközi Űrállomáson járt, pénteken bejelentette, hogy az űr után a Föld legmélyebb pontjára, a Mariana-árokba is el akar jutni.

Az üzletember az expedíció terveiről a Japánban dolgozó külföldi tudósítók klubjában tartott sajtótájékoztatón beszélt Tokióban. Mint mondta, az már majdnem biztos, hogy milyen tengeralattjáróval utazik és milyen hosszú lesz az út. A részletekről azonban később számolnak be.

Maezava Juszaku már az űrállomáson egy élő rádióadásban is megemlítette, hogy a világ legmélyebb pontjának elérése az álma.

A milliárdos közismerten szereti a szeszélyes gesztusokat. Többek között Twitteren osztogat pénzt és nem titkolja, hogy nem tartozik az óvatosságukról híres japán vállalkozók táborába.

Maezava Juszaku Kazahsztánból repült egy orosz Szojuz-űrhajóval december 8-án az űrállomásra, és december 20-án tért onnan vissza. Hazatérése után sajtótájékoztatón osztotta meg élményeit, többek között azt, hogy alábecsülte a súlytalanság következményeit, és a Földre visszatérve meglepte a gravitáció.

A Zozo online divatáru vállalat alapítója 2023-ban a Holdat is meg akarja kerülni Elon Musk SpaceX űrhajójával, de már arról is beszélt a japán milliárdos, hogy szívesen ellátogatna a Holdra is. A Hold-körüli útra 6-8 ismert művészt is magával akar vinni. Hamarosan be is jelenti, hogy kik fogják elkísérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva