Rekord ár

2022.01.14. 12:34

Egymilliárd forint fölött kelt el a Pókember egy oldala

Az 1984-es képregény ezen oldalán jelent meg először Pókember a legendás fekete testhezálló ruhájában.

The Amazing Spider-man 2 Year : 2014 USA Director : Marc Webb Andrew Garfield Movie poster (USA). It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by Marvel Enterprises/Columbia Pict / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Fotó: Photo12 via AFP

Rekordáron, több mint 3,36 millió dollárért (1,039 milliárd forint) kelt el egy 1984-es Pókember képregény egyetlen oldala csütörtökön egy dallasi árverésen.

Ezen az oldalon jelent meg először Pókember a legendás fekete testhezálló ruhájában Mike Zeck rajzán a Marvel A titkos háború című mini képregénysorozatának 8. kötetében. Ez az a ruha, amely végül Venom karakterének felbukkanásához vezet.

Az eddigi legmagasabb összeg, amelyet amerikai képregény egyetlen belső oldaláért árverésen fizettek, 657 250 dollár volt, A hihetetlen Hulk egy 1974-es füzetében található lap kelt el ennyiért. Ezen jelent meg először Farkas, azaz Wolverine.

A dallasi Heritage aukciósház négynapos képregényárverésének első napján 330 ezer dollárról indult a licitálás, és a hárommilliót is túlszárnyalta.

Szintén csütörtökön adták el a Superman első számának kevés fennmaradt példánya egyikét. Az Action Comics No. 1. 3,18 millió dollárért talált gazdára, ezzel a valaha legdrágábban elárverezett könyvek közé került.

Sem az eladó, sem a vevő kilétét nem közölte a Heritage.

Borítókép: AFP/illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva