Tragédia

2022.02.16. 14:30

Hat évtized után történt újra halálos cápatámadás Sydneyben

Szemtanúk szerint egy körülbelül négy és fél méteres fehér cápa tépett szét egy fürdőzőt Little Bay előváros strandjánál szerda délután.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sergey Uryadnikov

Médiajelentések szerint szemtanúk „emberi maradványokat és sok vért” láttak a tengerben a támadás helyszínén. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy az áldozat „katasztrofális sérüléseket szenvedett”.

Sydney partjainál 1963 óta ez volt az első halálos cápatámadás – írta a Sydney Morning Herald.

A médiabeszámolók szerint a hangos sikításra felfigyelő szemtanúk azt látták, hogy egy tengeri ragadozó „függőlegesen” támad rá egy, a lehűlés ellen védő úszóruhát viselő emberre.

Egy kiáltást hallottunk, megfordultunk, olyan volt, mintha egy autó csapódott volna a vízbe, egy nagy csobbanást hallottunk, majd a cápa marcangolni kezdte a testet, minden csupa vér volt 

– mondta egy szemtanú a Nine helyi tévécsatornának.

A kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni, a strandot lezárták. Az áldozat kilétét nem közölték.

Új-Dél-Wales állam kormánya dollármilliókat költött olyan technológiákra, amelyekkel megelőzhetők a cápatámadások, így védőhálót feszítettek ki a vízben 51 fürdőhely körül, drónokat, továbbá olyan cápalehallgató állomásokat helyeztek üzembe, amelyek műholdak segítségével figyelik a ragadozókat, és vészjelzést küldenek, ha fehér cápát észlelnek.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva