Csodahely

2022.02.09. 08:50

Két év után újranyílik a lourdes-i barlangkápolna

Péntektől ismét fogad látogatókat a lourdes-i barlangkápolna, amely a világjárvány miatt két évig zárva volt.

Faithfuls pray in front of the statue of the Virgin Mary in the cave of Massabielle in Lourdes, southwestern France, on November 19, 2021. (Photo by GAIZKA IROZ / AFP)

Fotó: AFP

A franciaországi Pireneusokban található keresztény zarándokhely bejelentette, hogy a zarándokok ismét látogathatják a Szeplőtelen Fogantatás Bazilika tövében, a Massabielle-sziklában a barlangot, s annak  mélyén az oltár bal oldalán található forrást.

   

A hagyomány szerint 1858. február 11-én Szűz Mária megjelent a 14 éves Bernadette Soubirous-nak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A csoda helyén 1876-ban templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott.

   

Az alig 14 ezer lakosú Lourdes a második leglátogatottabb város Franciaországban Párizs után, s bevétele 90 százaléka az idegenforgalomból származik.

   

Lourdes-ban a zarándokok száma évente 3,5 millió, hitüket erősíti az, hogy időről időre előfordulnak - a helyi orvostudományi iroda vizsgálatai szerint is - tudományos módon megmagyarázhatatlan gyógyulások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva