Gondatlanság?

2022.03.21. 19:58

Csaknem százan megsérültek egy tunéziai vonatbalesetben

A főváros, Tunisz déli részén ütközött össze két szerelvény.

This picture taken on March 21, 2022 shows a view of the scene of a train collision in the Jbel Jelloud area in the south of Tunisia's capital Tunis. - A collision between two passenger trains early on March 21 injured 95 people in the south of the Tunisian capital, emergency services said. The cause was not immediately clear. (Photo by FETHI BELAID / AFP)

Fotó: AFP

Legalább kilencvenöt sérültje van egy tunéziai vonatbalesetnek - közölte hétfőn Moez Tria, az észak-afrikai ország polgári védelmi hatóságának szóvivője.

A tájékoztatás szerint két szerelvény ütközött össze a főváros, Tunisz déli részén, az utasok többnyire zúzódásokat és töréseket szereztek a balesetben.

Szemtanúk beszámolói szerint a két vonat ugyanazon a sínpáron haladt, és csak az egyik szállított utasokat.

A múltban több vasúti baleset is történt Tunéziában. 2016-ban öten vesztették életüket és 52-en sérültek meg egy szerelvény és egy busz ütközésében. Egy évvel korábban pedig vonat hajtott bele egy teherautóba tizenhét ember életét követelve. Mindkét esetben a vasúti átkelőhelyek nem voltak kellőképpen - sorompókkal - biztosítva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva