Legendás futballista

2022.05.26. 15:20

Bemutatták a Diego Maradona emlékére átalakított repülőgépet

A 12 üléses Tango típusú repülő különleges festést kapott, a belsejét pedig múzeummá alakították.

Argentine singer Juan Sebastian Gutierrez, better known as “Juanse”, performs next to an aircraft called “Tango D10S” painted with images depicting Argentine late football star Diego Armando Maradona holding the World Cup, during its presentation in Moron, Buenos Aires province, Argentina, on May 25, 2022. - Some of the 1986 FIFA World Cup champions will travel to the Qatar FIFA World Cup on November, 2022 in the Tango D10S to pay homage to Maradona. (Photo by Tomas CUESTA / AFP)

Forrás: Tomas Cuesta/AFP

Fotó: Tomas Cuesta/AFP

Bemutatták Argentínában azt a magánrepülőgépet, mely a másfél éve elhunyt legendás futballistának, Diego Maradonának állít emléket.

A 12 üléses Tango típusú repülő különleges festést kapott, törzsének oldalán a klasszis csatár látható, amint megcsókolja 1986-as világbajnoki trófeát, a hátsó részét pedig szintén Maradona arcképe díszíti. A két szárnyán a mexikói vb negyeddöntőjében az angoloknak lőtt két gólját, az „Isten kezeként” elhíresültet, és a minden idők egyik legnagyszerűbb góljának tartott szóló találatát jelenítették meg. A jármű belsejét múzeummá alakították.

Megőrülök Maradonáért. Én az a típus vagyok, aki esténként lefekvés előtt mindig megnéz egy-két videót róla

– mondta az ünnepi leleplezésen Gaston Kolker, a gép kialakítását finanszírozó argentin techcég ügyvezetője.

A rajongók a repülőn egy mesterséges intelligencia segítségével „kapcsolatba” léphetnek a másfél éve elhunyt legendás labdarúgóval.
Forrás: AFP/Tomas Cuesta

Az idei lesz az első világbajnokság nélküle, s vélhetőleg az utolsó, amin Lionel Messi játszhat. Ezért arra gondoltam, hogy kell csinálnom egy Diego-gépet.

A repülőn a szurkolók üzenetet hagyhatnak Maradonának, s egy mesterséges intelligencia segítségével „kapcsolatba” léphetnek vele. Személyes tárgyakat is megtekinthetnek, nem csupán a legendás futballistától, hanem az 1986-os vb-n győztes válogatott több más tagjától is.

A tervek szerint a gépet ki lehet bérelni, Argentínában használják majd, de novemberben a katari világbajnokságra is elrepül. Végül jótékony célra elárverezik.

Borítókép: Bemutatták a Diego Maradona emlékére átalakított repülőgépet Argentínában. Fotó: AFP/Tomas Cuesta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva