W Élet & Stílus

2016.07.26. 12:13

Ferenc pápa és Ziggy Stardust ujjon is jól mutat

Bizony, ujjon. Egy különc művész a katolikus egyház vezetője mellett többek között Michael Jacksont, a Mona Lisát és az Addams Familyt is létrehozta ilyen formában.

BAMA

Dito Von Tease (a név a burlesztáncosnő Dita Von Teese-re utal, de a dito olaszul ujjat is jelent) alkotásai mögött egy igen érdekes gondolat áll. A művész szerint a digitális korban az ujjainkat használjuk kapcsolattartásra, hiszen segítségükkel kommunikálunk, amikor az érintőképernyőhöz, a billentyűzethez vagy az egérhez érünk. Ez szabadságot is nyújt, mivel az interneten bárki korlátok nélkül kifejezheti véleményét. A művész szerint ugyanakkor az életben az ember nem egy ujj, hanem egy másfajta maszk mögé bújik - írja a Boredpanda.

Különösen a hírességek tesznek így Dito szerint, aki ezért ujjai segítségével őket jeleníti meg. A 2009-ben indított projekt nagy sikernek örvend, számos magazinban és könyvben írtak róla, de reklámkampányokban és művészeti galériákban is helyet kapott. A többi képet (Pokémonokat, Da Vincit és Tarantinót is például) itt lehet megnézni.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva