Életmód

2009.02.28. 17:14

Az igazság a hollywoodi diétákról

Tudni akarja, mi a hollywoodi sztárok titka? Hogyan fogynak, mit tudnak ők a táplálkozásról, amit mi, földi halandók nem tudunk? Készen áll a valódi, őszinte, kegyetlen igazságra? Kőkemény bizonyítékaink vannak, és tudjuk, miről beszélünk.

BAMA

Senki nem tud semmit

A titok az, hogy nincs titok, sőt. Igazából még annyit sem tudnak, mint egy jól informált háziasszony, mert elég az edzőjükre, a tanácsadójukra hallgatni.

Alicia Silverstone vegán, Jennifer Aniston a Paleo-diétát követi, Heather Locklear zömmel a McDonald’s-ben eszik, és imádja a sültkrumplit. Denise Richards ötkor kel, és minden nap edz, közben napi 1500 kalórián tengődik, ha fogyni szeretne. Sandra Bullock az akupunktúrára esküszik, Angelina Jolie szimpatizál az éhezőkkel, közben pizzán, fagylalton és étvágycsökkentőkön él. Eva Longoria a hoodia-diéta mellett legalább edz egy keveset hetente háromszor. Jessica Simpson, a korábbi Atkins-rajongó most az ötfaktoros diéta menüjét szállíttatja házhoz, ami legfeljebb 1300 kalóriát engedélyez egy napra, mert Halle Berry is ezzel formálta magát Macskanővé. Jennifer Lopez nyolc mini adag ételt eszik egy nap, Claudia Schiffer délig csak gyümölcsöt eszik, utána is szinte csak növényeket, és folyton zöld teát iszik. Melanie Griffith a turmixokra esküszik, Demi Moore pedig a fehérjére. Kelly Preston zabpelyhet és vajas kalácsot eszik, és pont nem érdekli az egész, Tyra Banks és Kim Kardashian pedig büszke görbületeire, és boldogan eszi, amit épp megkíván.

Az a dolgunk, hogy így nézzünk ki

A személyi edzők és diétás guruk gyakran ismerik be, hogy sok sztár elképesztően tudatlan a táplálkozás terén. Talán az egyetlen értelmes kijelentés Sarah Michelle Gellar száját hagyta el, aki így nyilatkozott: „Teljesen őrült dolog, hogy az emberek úgy próbálnak meg kinézni, ahogy mi. Személyi edzőnk van. Saját szakácsunk van. Rengeteg pénzt költünk speciális kozmetikai kezelésekre és szépségápolási termékekre. Stylistunk van, és menedzserünk, aki mindezt összehozza. Az a dolgunk, hogy így nézzünk ki.”

A valóság

A hollywoodi sztárok, ahogy mi is, mindenféle testalkattal, különböző anyagcsere típusokkal, és eltérő ízléssel rendelkeznek. Más és más a motivációs szintjük, az önfegyelmük, és nem egyformán nehéz vagy könnyű számukra a fogyás vagy a testedzés. Gondoljunk csak bele, hogy is néznek ki azokon a „kandi” fotókon, amiken smink, popsiemelő harisnya, hasszorító bugyi vagy szuper kencék nélkül láthatóak a házuk teraszán.

Azt teszik, amit a tanácsadójuk mond, a tanácsadójuk pedig olyan gyorsan tűnik el a süllyesztőben, amilyen sebességgel a diéta-divat szelei épp fújnak. Így lesz a vegetáriánusból Atkins-es, a kalóriaszegényből makrobiotikus (persze nem tudja, hogy így hívják), és így szednek fel, adnak le könnyű tíz-húsz kilókat némely sztárok.

Varázspálca?

Az nincs.

Varázs-csapat van: fodrászokból, sminkesekből, fénytechnikusokból és grafikusokból áll, akik olyan dolgokra képesek, hogy el sem hinné, aki nem látja.

A fitt sztárok titka

Biztosan látott már torna-videót, vagy diétás könyvet, amit sztárok írtak vagy az ő nevükhöz kötődik. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy hirtelen fitnesz- vagy táplálkozási szakértővé képezték magukat, egyszerűen egy okos üzleti forgásról van szó. Ha a dolog valóban jó, hatékony, és szakmailag megállja a helyét, akkor biztos, hogy nem az illető celeb munkája. Nyilván van valamennyi közük hozzá, de ez olyan, mint a parfüm: tényleg komolyan gondolja valaki, Elizabeth Taylor ott csücsült hetekig, és kevergette azt a 65 illatanyagot, hogy megtalálja, ami igazán csak őrá jellemző?

Cindy Crawford torna-videóit a new yorki sztár-edző, Radu hozta össze, míg Cher-ét – merthogy neki is van – Keli Roberts jegyzi. Az amerikában annyira népszerű Somersizing című könyv és diéta Suzanne Somers nevéhez kötődik, ám az egész nem más, mint a Schwarzbein Elv kissé módosított verziója. Nem meglepő módon Dr. Diana Schwarzbein volt Somers tanácsadója a projekt során, ám elismerjük, Suzanne sokkal jobban mutat a könyvborítón.

Cipész a kaptafánál

De nem a hollywoodi sztárokat szeretnénk kisebbíteni. Viszont az sem valószínű, hogy róluk kellene példát venni, hiszen nem nagyon értenek ehhez a kérdéshez. Éppen elég ellentmondás van így is a táplálkozás és a fogyás terén a köztudatban, ne tetézzük ezt még a sztárok által okozott káosszal. Egyébként szeretné tudni, miért nem eszik Mel Gibson csirkemellet? Mert valahol azt olvasta, hogy ettől megnő az esélye arra, hogy neki is melle nőjön…

Varázs-csapat van: fodrászokból, sminkesekből, fénytechnikusokból és grafikusokból áll, akik olyan dolgokra képesek, hogy el sem hinné, aki nem látja.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva