Életmód

2009.04.28. 17:13

A nő annyit szexelhet, amennyit akar

Annak egészen minimális a valószínűsége, hogy egy nő túlzásba vigye a szexet, de a férfinak néha lazítania kell – mondja a bristoli egyetem nőgyógyásza. A nagyvilág hírei.

BAMA

Dr. Claire Bailey szerint a nőknek kimondottan jót tesz a gyakori nemi élet. Egy nő minél többször szeretkezik, annál feszesebb lesz a hasizma és annál szebb a tartása. „Annak azonban, ha valaki hosszú ideig nem él nemi életet, akár egészségügyi következményei is lehetnek. Azoknak, akiknek nincs partnere, azt szoktam tanácsolni, hogy szerezzenek be maguknak egy vibrátort.” – mondta a nőgyógyász. A férfiak számára azonban rossz hírei vannak: a túlságosan gyakori és túlságosan erőteljes szexuális aktus megsértheti a pénisz szöveteit, és ennek komoly egészségügyi következményei lehetnek. „Egyáltalán nem véltelen, hogy a pénisz időnként petyhüdtté válik” – mondja dr. J. Francois Eid urológus. – Ezekben a pillanatokban van nyugalmi állapotban, a benne áramló vér felfrissül, telítődik oxigénnel. Így aztán az állandóan fenntartott izgalmi állapot – akár természetes eszközökkel, akár mesterségesen – gyógyszerek segítségével, rendkívül káros.

Nagyobb a rák esélye a tömör mellű nőknél

Nem könnyű tetten érni a rákot a telt, sűrű (dense) mellű hölgyek esetében, mert sokkal nehezebb a mammográfiás lelet értékelése. A felvételen a tömörség ugyanis a rákhoz hasonló fehérségként ábrázolódik. „Minél tömörebb a mell, annál kevesebb benne a zsírszövet.” – nyilatkozta Diana Buist, epidemiológus. Buist munkatársai megállapították, hogy a tömör emlőtípus a sebészileg és besugárzással kezelt invazív emlőrák helyi kiújulására hajlamosít.
Körülbelül a nők 10-15 százalékára jellemző a nagyon tömör mell, egy átlagos nő azonban nem is tudja, hogy milyen sűrűségű az emlője, mivel  nem lehet egyszerű méréssel meghatározni..

Fogamzásgátló tabletta miatt autóimmun betegség?

Egy új tanulmány szerint a fogamzásgátló tablettákat néhány hónappal ezelőtt szedni kezdő nőknél nagyobb eséllyel alakul ki krónikus, a megtámadott szervek gyulladásával és károsodásával járó autoimmun betegség, a lupusz, mint a nem kívánatos terhesség ellen máshogy védekezőknél. A lupusz és a szájon át szedhető fogamzásgátlók közötti összefüggés már régóta vitatéma, de a mostani kutatási eredmények alátámasztják a korábbi vizsgálatok eredményeit is: a fogamzásgátló tabletta folyamatos szedése a különböző szövetek akut és krónikus gyulladásával jár. A veszély a gyógyszer szedésének elkezdésekor – az első három hónapban – a legmagasabb, akár 2,5-szeresére is nőhet a kockázat. Emellett megállapították, hogy az újabb, alacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátlók már jelentősen kisebb mértékben növelhetik a lupusz kialakulásának kockázatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva